Piemonte: Et Eldorado for sykling

piemonte img

Skiftende åslandskap med vinmarker og vingårder. Idylliske små landsbyer på nesten hver lille og store topp, og dem er det mange av. Veldig kupert og rullende terreng. Finnes både lange, korte, bratte og slake bakker.

Heftigste bakken jeg fant, var ca 6 km lang med ca 10% stigning på det bratteste. Så det var absolutt mulig å få til god bakketrening. Utallige småveier med bra asfalt. Utenom hovedveiene er det så og si ikke trafikk. Vi var der 4.-13. Mai.  Var nok i overkant heldig med været, og hadde over 30 grader på det varmeste. Typisk for årstiden er 20-22 grader.

Vi bodde rett utenfor byen Asti, og syklet for det meste nord for byen. Det ble en god mengdetreningsuke. Fikk 7 fine turer med rolig langkjøring, og 1 økt med bakkeinterval. En topp opplevelse i fantastisk frodig terreng, med mye flott utsikt.

Piemonte er kanskje Italias mest kjente vindistrikt. Er man interressert i denslags, er man i paradis. Det finnes mange vinrestauranter, vinkjellere og vingårder med mulighet for prøvesmaking som absolutt er verdt et besøk. Piemonte kan varmt anbefales.

Hilsen Pål Cato Elshaug

Kalender alle sportgrener RSS for Kalender alle sportgrener

17/9

Milsluker`ns nyhetsarkiv RSS for Milsluker`ns nyhetsarkiv

Små-ritt med store opplevelser! Med Birkebeinerrittet får sesongen en brå-slutt for mange av oss på to knaste-hjul. Tross alt bedre enn å avslutte den etter Den Store Styrkeprøven slik mange bukkehornsentusiaster gjør, men likevel så alt for tidlig. Med det tørre været som har vært den siste tiden, ligger alt til rette for fantastiske opplevelser med eller uten startnummer. Selv stilte jeg på Stomperudrittet forrige helg. Med 275 ryttere i mål, er det et av de mindre rittene i området, men med omvendt proposjonalt engasjement fra arrangørene. Fra speaker på start til pølseselger i mål satt smilet løst, og slikt smitter selvfølgelig til de som står på startstreken. Her er lave skuldre i vennlig kappestrid - uten tvil et ritt for fremtiden! Løypa på 24, 37 eller 60 km består av en stor andel lettkjørt flytsti og kjerreveier, med kortere transportstrekk på grus og asfalt. Begeistringen ligger alltid rundt neste sving, og selv om terrenget er kupert, er bakkene korte nok til at man kan holde bra trøkk hele veien til toppen. Samtidig er det jo ingen ting som er så trøttende som å gi full gass hele veien… Vi Milslukere har selvfølgelig ingen valg. Birken er for meg Ultra… og Stomperudrittet ble 60 km  Et greit felt dro av gårde som det første, og etter noen km var vi 8-10 ryttere før en gjeng på tre kom oss løs. Lokalkjente Henning Weaas og en kar fra Sagene kjørte hardtail på store hjul, og jeg min fortsatt nyforelskede; Scott Spark med halvstore hjul. Jeg satt og koste meg på setet i terrenget med full demper og på asfalt og grus med stiv sykkel. Digg å kjenne at beina er helt med. På et av de siste stipartiene slapp jeg på litt i overkant for å få en enkel luke. Jeg bommet på et sporvalg, og dundret over en steinrøys. Alltid kjipt å punktere… Med en patron som sørget for CO2-utslipp rett i friluft, og uten pumpe, gikk det i overkant lang tid for å få luft i bakhjulet igjen. Forresten; takk til deg, medsyklist som lånte bort din  Kom meg til mål, og smilte like bredt som speakeren. Plasseringer er helt uvesentlig når man har kost seg på to hjul i to og en halv time, og har et energiunderskudd som i alle fall dekker et marsipankakestykke eller to… Følelsen over å tro at alt var under kontroll, er dessuten bedre enn eventuelt å ha blitt spurtsslått på oppløpet. Gikk riktignok glipp av en del kroner i gavekort på sportsutstyr. Gleden var desto større over at det var gavekort på G-sport. De er jo lite verdt for en som vet hvor man bør handle  Store eller små premier; om jeg skal kjøre Stomperudrittet neste år – Jepp! Nok en gang – sykkelsesongen er ikke over! Høstsesongen er faktisk bare så vidt i gang, og de tørre stiene ligger der ute i marka og venter på oss. Nå er tiden inne for å få seg noen feite dekk som kan veie det de vil, og leke seg uten startnummer og sekundmas. Sees rundt neste sving!
Det å kjøre Utrabirken og Birkebeinerrittet ser ut å ha blitt en trend blandt mange, og Rune Høydahl mente i NRK sendingen lørdag at dette burde bli ett 2 dagers ritt.
Nordmarkstraveren 2014