piemonte img

Skiftende åslandskap med vinmarker og vingårder. Idylliske små landsbyer på nesten hver lille og store topp, og dem er det mange av. Veldig kupert og rullende terreng. Finnes både lange, korte, bratte og slake bakker.

Heftigste bakken jeg fant, var ca 6 km lang med ca 10% stigning på det bratteste. Så det var absolutt mulig å få til god bakketrening. Utallige småveier med bra asfalt. Utenom hovedveiene er det så og si ikke trafikk. Vi var der 4.-13. Mai.  Var nok i overkant heldig med været, og hadde over 30 grader på det varmeste. Typisk for årstiden er 20-22 grader.

Vi bodde rett utenfor byen Asti, og syklet for det meste nord for byen. Det ble en god mengdetreningsuke. Fikk 7 fine turer med rolig langkjøring, og 1 økt med bakkeinterval. En topp opplevelse i fantastisk frodig terreng, med mye flott utsikt.

Piemonte er kanskje Italias mest kjente vindistrikt. Er man interressert i denslags, er man i paradis. Det finnes mange vinrestauranter, vinkjellere og vingårder med mulighet for prøvesmaking som absolutt er verdt et besøk. Piemonte kan varmt anbefales.

Hilsen Pål Cato Elshaug