Grenaderen - 17. Februar 2024

Grenaderløpet er et turrenn på ski i Oslomarka. Løpet er 90 km langt, og er derfor et av verdens lengste skirenn.

15. jan. 2024
Tekst: Milslukern
Foto: Grenaderen

Grenaderløpet 2024 - En Utfordrende Reise gjennom Naturens Rike.

Hvert år samler Grenaderløpet eventyrlystne løpere fra fjern og nær for å takle en av de mest utfordrende løypene i Norge.

Løypa presenterer en rekke utfordringer, inkludert bratte oppoverbakker, krappe og svingete nedoverbakker, og frisk puddersnø på deler av stien. Variasjonene legger et ekstra element av spenning til løpet.

Grenaderløpet har startsted på langrennstadion i Varingskollen i Hakadal.

Gjennom 86 kilometer med svært kupert terreng, med omtrent 2000 meter i høydeforskjell, får deltakerne virkelig testet sin utholdenhet og viljestyrke.

Møt Isabella Vianello og hennes beskrivelse av fjorårets løp

Grenaderløpet 2023🥉 Løpsbeskrivelse i ett ord: "karakterbyggende" Det betyr "litt utfordrende". Det styrker personligheten din, karakteren din. Det smir deg, gjør deg sterkere og forbereder deg på å tåle enda mer i fremtiden.

86 km veldig kupert (ca 2000 m stigning), bratte oppoverbakker, bratte og svingete nedoverbakker, vind og fersk puddersnø på deler av løypa. Men også en fantastisk soloppgang noen km etter start, nydelig landskap og blå himmel gjennom hele løpet.

122 deltakere, hvorav bare 6 kvinner - og kanskje den første italieneren noensinne som deltar?

En av de største fordelene ved å gjennomføre Grenaderen er at alle andre løp vil føles enkle i sammenligning. Grenaderen er et bra løp i seg selv og i forberedelse til andre løp.

Historisk Bakgrunn

I 1716 spilte Grenaderløpet en avgjørende rolle i en krigssituasjon mellom norske og svenske styrker. En grenader fikk i oppdrag å levere viktig etterretning om svenskenes planlagte angrep til general Lützow. Grenaderen gjennomførte den strabasiøse "Grenadermarsjen" raskt, og den innsamlede informasjonen tillot de norske styrkene å omgruppere og beseire svenskene. Dette påvirket utfallet av konflikten og formet senere svenske krigsplaner. Hakedal Verk spilte en viktig rolle i formidlingen av kritisk informasjon, og en modig skiløper risikerte livet for å levere det avgjørende brevet fra Søren Løchstør til general Lützow.

De siste forberedelsene

SLIP OG PREPP TIL GRENADEREN 2024

  • Siste frist innlevering slip og/eller prepp – 12. feb.
  • Utlvering av ski: Fredag 16 februar. kl. 17.00

Utdeling av startnummer skjer i Milslukerns lokaler på Ullevål stadion fredag 16. feb. fra 10-19