Hvorfor du bør handle kajakk hos Milsluker’n

Det er lett å tenke at en kajakk er en kajakk, men det er ikke tilfelle. Forskjellene i god og dårlig opplevelse er enorm. Når du handler kajakk hos Milsluker’n kan du gjøre det med visshet om at vi satser på kvalitet. Kvalitet koster, men det er det også verdt dersom kajakk skal bli en aktivitet som fenger. Husk at en kajakk ikke er noe man trenger å fornye ofte som med mye annet sportsutstyr. Her kjøper man noe som varer i årevis og som krever lite vedlikehold. I vårt utvalg av kajakker har vi lagt vekt på god sittekomfort, stive og gode skrog og generelt kajakker som på samme måte som et godt skipar på snø, i kajakkens tilfelle «glir godt» på vannet.

For deg som skal padle på flatt vann og bruker kajakken mest til trening, er det vår egenutviklede Citius som gjelder. Vi er stolte av at Citius er blitt størst på fitness-markedet i Norden. Er det hytte ved sjøen der det går noe bølger, så er kajakkene fra Stellar vår storselger for den som tenker rask kajakk til trening, men samtidig med svært god stabilitet. Kajakkene fra Stellar egner seg også til rekreasjon og lengre turer. Dessuten er det viktig for mange at kajakken er lett å løfte av og på biltaket eller om man må bære den et stykke til vannet eller sjøen. Både Citius og Stellar oppfyller dette, og vi ser at dette er viktig for mange av kundene våre i tillegg til egenskapene disse kajakkene har på vannet.

Mange av våre kunder ønsker en robust kajakk som tåler påkjenninger. Kanskje er det mange brukere, eller den må tåle støt og juling av andre grunner. For rekreasjonspadleren anbefaler vi da kajakkene fra Prijon. De har det aller sterkeste skoget, og behagelig sittekomfort må også fremheves. Selv om de veier mer enn modellene fra Citius og Stellar i glassfiber og karbon, er de bemerkelsesverdig raske til plastkajakker å være. Dessuten er kajakkene fra Prijon ekstremt stabile for deg som trenger dette i litt grov sjø.

En siste hovedkategori for deg som vurderer ny kajakk er representert hos oss med kajakkene fra P&H. Denne leverandøren var selve innovatøren for havkajakkpadling. Her finner du lekne kajakker i plast eller det ypperste av design når vi ser på glassfiber- og karbonversjonene fra denne leverandøren. Dette er kajakker for så vel den som liker å surfe, drive rockhopping eller være på tur langs kysten.

Hos Milsluker’n har vi kunnskapen. Velkommen innom for en handel der du får en kajakk du vil bli venn med. Dersom du veier to alternativer mot hverandre, så ordner vi gjerne en praktisk demo etter avtale.

Stellar med Milslukern Sport AS

Hvordan skal jeg kle meg på padleturen

Å kle seg riktig er viktig når du skal ferdes på havet i kajakk. Problemet for havpadlere er å bli for varm og klam. Du vil fort oppdage at å padle kajakk selv i kjølig vær kan være en varm opplevelse. Padleklær må være komfortable og holde deg tørr.

Naturlige materialer som skinn og bomull har blitt erstattet med Gore- Tex, nylon og polyester. Siden klærne er laget av kunststoff, absorberer ikke stoffet vann. Svette og fukt blir transportert gjennom fibrene og vekk fra kroppen. Med padleklær fra Kokatat holder du deg både varm og tørr, sommer som vinter.

Kokatat har laget padlebekledning i høy kvalitet siden starten i 1971. Kokatat betyr ”inn i vannet” på de innfødte amerikanernes språk som bor langs med den lokale elven Klamath River. Ta en titt på det store utvalget av padlebekledning fra Kokatat i vår katalog. Kokatat har dedikert all sin virksomhet til å gi deg som kunde en padleopplevelse som er tryggere, og som blir mye mer moro med klær som fungerer til padling.

Hvorfor velge padlebekledning fra Kokatat?

Fordi du ikke burde inngå et kompromiss. Et utstyr som passer dårlig og er ubekvemt ender ofte med skuffelse. Lekkasje og skader (avsliping) er ofte forårsaket av dårlig passform og kan oppstå i den verst tenkelige situasjon.

Kvalitet du kan stole på:

Når du prøver padlebekledning fra Kokatat vil du med en gang føle hvor lidenskapelig forhold Kokatat har til kvalitet og passform. Du kan forvente super passform, høy kvalitet og ferdig testede produkter som ligger langt over det som er normen for padlebekledning i dagens marked. Kokatat er den mest benyttede padlebekledningen på ekspedisjoner og turer, og hjelper padleentusiaster å oppnå sine mål. 90 % av all padlebekledning fra Kokatat blir produsert på fabrikken i USA. Vi garanterer at du blir fornøyd med padlebekledning fra Kokatat.

Velg det plagget som er riktig for deg og de forholdene du ferdes i.

Du bør være kledd for en svømmetur i vannet, ikke for været. Sol, regn, sjøsprøyt, en svømmetur i elven eller at du kantrer på havet rammer nesten alle som driver på med vannsport. Tiden hvor du benyttet en regnjakke over t-skjorta og dongeribusken er forbi av en enkel grunn; det fungerer ikke. Du er tryggere, mer komfortabel og har det mye mer morsomt på vannet hvis du er skikkelig kledd. Å være komfortabel under alle forhold betyr: å opprettholde en balanse mellom den varmen kroppen vår produserer og den varmen vi mister i omgivelsene vi beveger oss i. Den varmen som kroppen produserer, blir påvirket av mange faktorer: individuell toleranse for temperatursvingninger, fysiologi, mat, mengde av søvn, nivå av utmattelse etc. Ved å tilpasse padlebekledningen og aktiviteten, kan du opprettholde balansen mellom det som er komfortabelt og sikkerhet. Hva du bruker når du ferdes på vannet, er diktert av sunt norsk bondevett, men andre faktorer som værforandring, skader eller din ferdighet til å holde hodet kaldt i en krisesituasjon, har en tendens til å komplisere dine best unnfangede planer. Vi hos Milsluker’n Sport anbefaler deg å kle deg for vanntemperaturen. Noen få minutter i kaldt vann stjeler mer varme fra kroppen din enn flere timer i kald luft.

Hva vil du gjøre når du ligger i vannet?

Besvar dette spørsmålet før du går til innkjøp av ny padlebekledning, og du vil garantert bli en mer lykkelig padler. Bosted, varighet og intensitet på dine turer bør også spille en rolle når valget av padlebekledning skal tas. Et realistisk overslag av ditt eget nivå og ekspertise er svært viktig. Profesjonelle instruktører er den beste veien til å forbedre dine ferdigheter på kortest mulig tid, og vi hos Milsluker’n Sport tilbyr våtkort-kurs for å hjelpe deg til å øke din ferdighet og teknikk.

Litt historie:

I 1976 begynte Kokatat å produsere produkter i Gore-Tex. I 1981 produserte de den første padlejakken i Gore-Tex. 1988 ble Kokatat spurt av W.L. Gore om de kunne designe en tørrdrakt i Gore-Tex. Denne dressen ble utviklet og testet i 2 år. 1990 ble den første tørrdrakten laget i Gore-Tex sluppet på markedet. 1991 så Meridian Gore-Tex dagens lys. 1991-1992 samarbeidet Kokatat med W.L.Gore med utviklingen av Immersion Tecknology program. I 2001 introduserte Kokatat Gore-Tex paclite og XCR i padletøy. 2004 var det kun Kokatat som produserte padlebekledning i Gore-Tex. 2006 Rogue tørrtopp kombinerte fire forskjellige Gore-Tex-laminater i ett plagg. 2007 Kokatat brukte mangfoldige Gore- Tex- laminater i et enkelt produkt (Gore-Tex Expedition Dry Suit). Som dere ser, har Kokatat en lang og suksessfull historie med en betydelig partner, W.L.Gore & Associates, Inc. Tusenvis av glade padlere og profesjonelle redningsmenn og kvinner kan bevitne suksessen av samarbeidet med W.L.Gore.

Spruttrekk

Spruttrekk er en essensielle del av utstyret hvis du planlegger å padle kajakk i tøffe farvann. På roligere dager, vil spruttrekk holde vannet som drypper ut slik at du slipper å få vann opp i fanget. Når du møter større bølger i tøffere forhold eller møter båter, slipper du å få fylt kajakken med vann.