Våre eksperter hjelper deg med det viktige skivalget!

Dårlige valg kan gjøre skikjøpet til en kostbar affære. Derfor er det trygt å vite at langrennseksperten Milsluker’n Sport strekker seg lengre for å sikre gode ski. Hos oss kan du være sikker på at du alltid får gode langrennsski. Våre langrennseksperter besøker skiprodusentene både i Norge og utlandet flere ganger i året for å plukke de beste parene til butikken. Det er ikke tilfeldig at både eliteutøvere og turløpere bruker vår kompetanse og vårt utvalg når skiparken skal utvides.

-Milsluker’n Sport anstrenger seg maksimalt for at vi til enhver tid skal ha gode skipar i butikken. Det betyr at når du besøker oss for å kjøpe nye langrennsski, finner du et utvalg med en kvalitet få butikker i Norge kan matche, forteller langrennsekspert Aslak Berglund.

Skreddersydde ski

Når du er i butikken og skal ha nye ski, garanterer vi at vi finner ski som er skreddersydd for deg og ditt formål. Vi opererer med spenngaranti som gjelder første sesongen.

Man skulle jo ønske at det bare var å gå inn i en butikk, plukke med seg et skipar og få fantastiske opplevelser i skiløypa. Men så enkelt er det ikke. Utvelgelse av langrennsski er en krevende prosess hvor erfaring og kompetanse er avgjørende for at vi sammen skal plukke ut ski med egenskaper som passer deg best.

Ulike trykksoner

Det vanlige i sportsbutikker er å bruke måleapparat som måler høyde og lengde på smøresonen. Det gjør også Milsluker’n Sport. Men vi gjør så mye mer enn det. Hos oss er det en opplevelse i seg selv å handle ski.

-Det holder ikke å bruke måleapparater alene når målet er å finne optimale skipar. Ulike trykksoner fungerer optimalt på forskjellige snøtyper. Trykksonene og skienes stivhet skal også skille seg for de enkelte føretyper. Skimerkene har dessuten produksjoner som varierer i hvor de er best fra år til år. Det er her vi kan tale om spisskunnskap som bare kommer gjennom testing og erfaring. Dette får vi blant annet ved at våre medarbeidere er aktivt involvert i utvikling av skipark og at vi sliper ski for flere av de ledende teamene i Norge, forteller Aslak som selv har hjulpet Aukland-brødrene og Simen Østensen gjennom flere år med å bygge deres skipark.

Stolt over posisjonen

Aslak forteller om flere langrennsløpere på ulike nivå som har fått en aha-opplevelse etter å ha kjøpt spesialplukkede ski hos Milsluker’n. Vi har en ambisjon om å levere de beste skiene til våre kunder og bruker mye ressurser for å være i stand til det. Vi er stolte over posisjonen vi har i langrenns-Norge.

Langrennsekspert Aslak Berglund besøker skifabrikkene flere ganger i året for å plukke ut de beste skiene. I butikken bruker han og Milslukern’s eksperter sin kompetanse til å finne de rette skiene til deg.

Felleski

Milsluker’n Sport fører følgende merker av felleski: Fischer, Salomon, Rossignol og Madshus.

Bruksområde:

Vi er nøye med å presisere at felleski først og fremst er å regne som et tilleggspar til vanlige smørbare ski. De er spesielt gode på problemføre nær null grader og er også velegnet for de mange som ikke liker å smøre klister, og som ønsker ski som krever lite stell. Vinteren 2018 har det vært god vinter preget av kuldegrader og enkle smøreforhold. Da er det vår klare anbefaling å gå på tradisjonelle smurte ski. De fire foregående vintrene har det derimot vært aktuelt med felleski for en stor del, i hvert fall her i Oslo-området. Disse vintrene var preget av vekslende føreforhold med milde temperaturer i nærheten av 0 grader.

Felleski fungerer best når det er en viss bløtning i snøen mildere enn minus 2 grader. Vi anbefaler ikke felleski når det er snøvær eller fersk snø kaldere enn minus 2 grader. Da både glir og sitter de dårlig. Når snøen blir eldre kan felleski også brukes på kaldere temperaturer når vi har voksføre. Her har Madshus Redline felleski utmerket seg spesielt. Et annet føreområde der felleski ikke anbefales er når underlaget har en hard polering eller vi har skarpt klisterføre.

Når en del forbehold ovenfor er nevnt, så er det likevel en rekke argumenter for felleski, og vi opplever mange svært fornøyde kunder. Det handler om å vite når de fungerer. Det er jo utrolig lettvint å bare spenne på seg skiene og gå uten å bruke tid på å smøre. Terskelen for å komme seg ut på tur minker.

Stell av felleski

Felleski krever lite stell, men noe er nødvendig. Når det gjelder preparering av glidsonene, så foregår det med glider akkurat som på andre ski. Men sett et sperretape med 4 cm klaring til fellen både foran og bak. Dersom man fører smørejernet helt inn til fellen, vil dette kunne medvirke til at limet som fester fellen kan løsne.

Fellen bør påføres et eget middel avhengig av føret man bruker dem på. Dette for å unngå kladding når det er 0-føre og for øvrig for å oppnå bedre glid ved andre føretyper. Felleski må også stelles med en egen type rens for fellen. Tradisjonell rensevæske har for mye løsningsmidler, og bruk av det vil føre til at limet som fester fellen vil løsne. Både når det gjelder rens og det man påfører fellen før tur for å unngå kladding eller oppnå bedre glid- merk da følgende: Påfør disse midlene på Swix Fiberlene-papir, før man stryker det i liten mengde og med lett hånd i fartsretningen på fellen. Man må unngå å dynke på så mye at det renner ned i kantene på fellen. Da vil limet løsne på fellen slik at den faller av.

Skifte av fell

Når fellen er slitt, kan man komme til Milsluker’n og få satt på ny fell. Det har naturlig nok kommet spørsmål om hvor langt man kan gå i antall kilometer før man må skifte fell. Dette er det umulig å anslå, for det kommer helt an på hvor mye slitasje det er i snøen. Skal vi gi et anslag, så får det være at den ivrige skiløperen som bruker felleskiene mye, kan belage seg på å skifte fellen årlig.