Kle deg til padletur

Å kle seg riktig er viktig når du skal ferdes på havet i kajakk. Problemet for havpadlere er å bli for varm og klam. Du vil fort oppdage at å padle kajakk selv i kjølig vær kan være en varm opplevelse. Padleklær må være komfortable og holde deg tørr.

12. mai 2020
Tekst: Milslukern

Hva vil du gjøre når du ligger i vannet?

Besvar dette spørsmålet før du går til innkjøp av ny padlebekledning, og du vil garantert bli en mer lykkelig padler. Bosted, varighet og intensitet på dine turer bør også spille en rolle når valget av padlebekledning skal tas. Et realistisk overslag av ditt eget nivå og ekspertise er svært viktig. Profesjonelle instruktører er den beste veien til å forbedre dine ferdigheter på kortest mulig tid, og vi hos Milslukern tilbyr våtkort-kurs for å hjelpe deg til å øke din ferdighet og teknikk.

Hvorfor velge padlebekledning fra Kokatat?

Fordi du ikke burde inngå et kompromiss. Et utstyr som passer dårlig og er ubekvemt ender ofte med skuffelse. Lekkasje og skader (avsliping) er ofte forårsaket av dårlig passform og kan oppstå i den verst tenkelige situasjon.

Kvalitet du kan stole på

Når du prøver padlebekledning fra Kokatat vil du med en gang føle hvor lidenskapelig forhold Kokatat har til kvalitet og passform. Du kan forvente super passform, høy kvalitet og ferdig testede produkter som ligger langt over det som er normen for padlebekledning i dagens marked. Kokatat er den mest benyttede padlebekledningen på ekspedisjoner og turer, og hjelper padleentusiaster å oppnå sine mål. 90 % av all padlebekledning fra Kokatat blir produsert på fabrikken i USA. Vi garanterer at du blir fornøyd med padlebekledning fra Kokatat. Velg det plagget som er riktig for deg og de forholdene du ferdes i. Du bør være kledd for en svømmetur i vannet, ikke for været. Sol, regn, sjøsprøyt, en svømmetur i elven eller at du kantrer på havet rammer nesten alle som driver på med vannsport. Tiden hvor du benyttet en regnjakke over t-skjorta og dongeribusken er forbi av en enkel grunn; det fungerer ikke. Du er tryggere, mer komfortabel og har det mye mer morsomt på vannet hvis du er skikkelig kledd. Å være komfortabel under alle forhold betyr: å opprettholde en balanse mellom den varmen kroppen vår produserer og den varmen vi mister i omgivelsene vi beveger oss i. Den varmen som kroppen produserer, blir påvirket av mange faktorer: individuell toleranse for temperatursvingninger, fysiologi, mat, mengde av søvn, nivå av utmattelse etc. Ved å tilpasse padlebekledningen og aktiviteten, kan du opprettholde balansen mellom det som er komfortabelt og sikkerhet. Hva du bruker når du ferdes på vannet, er diktert av sunt norsk bondevett, men andre faktorer som værforandring, skader eller din ferdighet til å holde hodet kaldt i en krisesituasjon, har en tendens til å komplisere dine best unnfangede planer. Vi hos Milslukern anbefaler deg å kle deg for vanntemperaturen. Noen få minutter i kaldt vann stjeler mer varme fra kroppen din enn flere timer i kald luft.

Spruttrekk

Spruttrekk er en essensielle del av utstyret hvis du planlegger å padle kajakk i tøffe farvann. På roligere dager, vil spruttrekk holde vannet som drypper ut slik at du slipper å få vann opp i fanget. Når du møter større bølger i tøffere forhold eller møter båter, slipper du å få fylt kajakken med vann.