Skiutvalget hos Milslukern

Hos Milslukern er det mye spennende å velge mellom, og noen ganger kan det kanskje være litt overveldende å se så mange ulike skimodeller stående fremme. Det er derfor vi er her for å hjelpe deg - med lang erfaring både som aktive utøvere og med mange års erfaring fra bransjen skal vi hjelpe deg med å navigere rundt i langrennsverden og finne det utstyret som passer deg best. På denne siden vil du finne en kjapp liten oversikt over årets skimodeller vi har i butikken, slik at du forhåpentligvis kan bli litt mer kjent med egenskapene til de forskjellige modellene fra de ulike leverandørene.

03. aug. 2023
Tekst: Milslukern
Foto: Fischer

Racingski klassisk

For deg som ønsker det nyeste og ypperste leverandørene har å by på. Her finner du den nyeste teknologien, og det fremste som er på markedet av langrennski. Ikke la deg skremme imidlertid, da vi plukker skiene slik at de passer deg. Du må ikke være på det norske landslaget for å kunne nyte et par helt nye personlig plukkede racingski!

Fischer Speedmax Classic 3D 812

En av våre mest solgte ski – en lettgått og trygg ski som hovedsakelig brukes for kaldere føre, da egenskapene I skien er mest egnet mot typisk tørrføre-forhold. Skien har lengre trykksoner enn sin bror i Speedmax-familien 902 og en lavere spennkurve spesielt laget mot kalde forhold. 812 kan klassifiseres som en allround mot kaldt ski.

Fischer Speedmax 3D 812

Speedmax 3D Classic 902

902 fra Fischer har I mange år vært kjent som en av de aller beste allroundskiene på markedet, en litt tøffere ski enn sin bror 812 – med kortere trykksoner og et litt tøffere spenn slik at du både kan bruke skien som klisterski, klister med dekk, og tørrvoks om man “tørr” å legge på litt tykkere med voks. En ekstremt lettgått ski med egenskaper som egner seg for det meste, men som typisk brukes som en allround mot fuktigere forhold.

Speedmax 3D Classic Plus 902

Speedmax 3D Double Poling Sprint

Helt ny stakeski fra Fischer med oppgradert konstruksjon, og endelig uten hull I tuppen som gjør at man slipper snøsprut på skoene når man står å staker. Den ultimate stakeskien for de som ønsker en ren stakeski med de riktige egenskapene vi ser etter i den type ski. Skien har også kort lengde, og kommer kun i denne lengden slik at den er enkel å manøvrere i både felt og i teknisk krevende utforkjøringer/svinger.

Speedmax 3D Double Poling Sprint

Madshus Redline Classic Cold

Toppmodellen fra Madshus – og en av bestselgerne hos Milslukern oppgjennom årene. En svært lettgått ski, med lav vekt og lekenhet. Cold-utgaven går inn under allround mot kaldt føre – og egner seg svært godt for typiske «norske» forhold med tørrvoksføre. Lengre trykksoner og et snillere spenn som passer perfekt mot tørrvoksføre.

Madshus Redline Classic Cold

Madshus Redline Classic Warm

Warm-skien til Madshus går inn som alternativet til Cold-skien, og egner seg mot typisk universal mot varmere føre. Kortere trykksoner og et litt tøffere spenn passer meget godt for en ski som egner seg som klister med dekning, eller klister. Kan også brukes på tørrføre med voks, men da må man belage seg på å smøre noe tykkere. Meget lettgått ski, med en utrolig lett føring av skien!

Madshus Redline Classic Warm

Rossignol X-ium Classic Premium+ C1

Toppmodell fra Rossignol i deres Premium+ serie. C1 modellen er laget for kaldere forhold og er en typisk tørrvoks-ski. Lengre trykksoner og et snillere spenn gjør at denne egner seg godt mot kjøligere og faste forhold. Skien er meget lettgått, og har i år fått oppgraderinger i konstruksjon og spenn. En svært lett og leken ski å gå på, som gjør det morsomt å «gi på litt».

Rossignol X-ium Classic Premium+ C1

Rossignol X-ium Classic Premium+C2

C2-modellen I Premium+ serien til Rossignol er deres typiske universalski som egner seg veldig godt for de fleste forhold. Skien kan både brukes på tørrføre (legg litt mer voks), klister med dekning – og kan også brukes til klister (legg tynt). Skien kjennetegnes som svært lette å gå på, samtidig som de er svært lekne. Rossignol har i mange år vært kjent for morsomme ski, da de oppleves som svært dynamiske!

Rossignol X-ium Classic Premium+C2

Rossignol X-ium Classic Premium+ C3

Rossignolskien for deg som går mye på skitten og fuktig snø. C3 i Premium+ serien kommer med transparentsåle som er svært effektiv i forhold til å ta opp lite av smuss og skitt fra snøen, typisk ved forhold mot slutten av sesongen samt kunstsnø. Skien er laget for klisterføre, men det går også å bruke en som en klister med dekning ski om snøen er skitten (typisk eldre kunstsnø). Skien har et litt tøffere spenn og kortere trykksoner for føret som er typisk ved bruk av klister.

Rossignol X-ium Classic Premium+ C3

Racing Skate

Fischer Speedmax 3D Skate Plus

En av de desidert mestvinnende og brukte skøyteskiene for de som vil ha det beste innenfor skøyting. En meget lett og leken ski som passer de aller fleste. Skien er meget universal, og vi kan plukke fra denne modellen til å både passe for kalde forhold, samt mildere forhold. Skien er i hovedsak uendret fra i fjor med unntak av designoppgraderinger.

Fischer Speedmax 3D Skate Plus

Fischer Speedmax 3D Skate 61K

Forholdsvis ny ski fra Fischer som ble introdusert i 2021 – nå laget på bakgrunn av innspill fra utøvere som ønsket en enda litt mer leken framski i skøyting hvor tuppen/framskia nå er designet litt mykere som gir en følelse av bedre føring og flyt i skien, dette gjelder spesielt hvis det er mye motbakker samt litt løsere forhold. Beholder ellers alle de kjente teknologiene og egenskapene fra den «vanlige» Skate Plus skien.

Fischer Speedmax 3D Skate 61K

Fischer Speedmax 3D Helium

Den nye toppmodellen fra Fischer! Enda lettere, enda raskere, og mer stabil! Vår favoritt fra Fischer her på Milslukern i skøyting – vi opplever skien som ekstremt lettgått og stabil, som gjør at den passer til ekstremt mange, samtidig som egenskapene den leverer er helt i toppklasse. Carbon er introdusert i større grad i produksjonen som bidrar til en bedret torsjonsstivet som igjen påvirker stabilitet og «grepet» i skien, samt reduserer vekten. Rett og slett en fantastisk ski!

Fischer Speedmax 3D Helium

Madshus Redline Skate F2

Toppmodellen fra Madshus for fastere forhold – typisk brukt ved kompakte løyper i enten kalde eller varme forhold – men hovedsakelig når det er kjøligere. Har lengre trykksoner som skal god stabilitet og kraftoverføring mot kompakte forhold – samtidig som glidegenskaper og den lette føringen er bevart.

Madshus Redline Skate F2

Madshus Redline Skate F3

F3-utgaven av Redline Skate er laget for løsere forhold hvor man ønsker kortere trykksoner og en ski som flyter bedre i løse forhold. Dette gjelder både ved kalde og varme temperaturer, men spesielt når det er fuktigere. Stabilitet og akselerasjon er begge godt ivaretatt, og skien vil oppleves som langt lettere å gå på i motbakker og spesielt ved løse forhold kontra sin bror F2.

Madshus Redline Skate F3

Rossignol X-ium Skate Premium + S1

Toppmodell fra Rossignol for faste og kompakte forhold ved kjøligere temperaturer. En ekstremt stabil og morsom ski, som gir deg masse tilbakemeldinger når du går. Rossignol har alltid vært kjent for svært gode skøyteski ved kalde forhold grunnet grunnkonstruksjonens egenskaper ved isete og kompakte forhold. En svært morsom ski, som gjør at du bare får lyst til å gå fortere og fortere!

Rossignol X-ium Skate Premium + S1

Rossignol X-ium Skate Premium +S2

Allroundskien til Rossignol som virkelig har blitt en allrounder! Tidligere kunne S2 skiene være sett på som litt sære ski for typiske utøvere som hadde mye saft i skyvene – nå har de tonet denne profilen litt ned, og dermed laget en ski som passer for absolutt alle. Ekstremt leken og morsom, samtidig som den virkelig belønner deg som løper når du trykker til med den. S2 er laget for å håndtere de aller fleste forhold, og såfremt det ikke blir gjennomvått og altfor møkkete snø er dette en suveren allround som takler det aller meste av forhold man måtte møte! En virkelig god ski!

Rossignol X-ium Skate Premium +S2

Semi-Racing Klassisk

Skimodeller for deg som ikke trenger det absolutt råeste, men ønsker en god ski til å kunne trene og kanskje konkurrere litt med! Vi har her samlet noen av modellene som hører hjemme i dette segmentet basert på våre egne erfaringer etter testing.

Fischer RCS Classic pluss

En meget god trening/konkurranseski fra Fischer som legger seg I området under Speedmax-modellene i hierarkiet til Fischer. En lettgått og trygg ski for de som ikke trenger det absolutt råeste, men som fortsatt vil ha en god ski, med følelsen av en lett og trygg ski å gå på. Denne modellen kommer kun i en allround-modell.

Fischer RCS Classic plus

Madshus Race Pro Klassisk Klassisk semi-racing/konkurranseski som bygger på forrige generasjon Redline. Svært lettgått og trygg ski i forhold til feste. En meget god ski for de som ønsker en veldig god ski uten å gå opp i toppracing-segmentet. Svært lett ski, og med gode egenskaper som egner seg for de aller fleste forhold.

Madshus Race Pro Klassisk

Rossignol X-ium Classic

Semi-racing og treningsski fra Rossignol I deres anerkjente X-ium serie. Denne modellen er basert på C2 modellen i Premium+ serien, og har fått mange av dens gode egenskaper. En typisk allroundski som passer til de fleste forhold, samtidig som den er svært lett og morsom å gå på. En dynamisk ski som belønner de som bruker den ordentlig. En leken ski som passer svært godt til de som vil ha en litt enklere ski å gå på en topp-racing ski, men samtidig vil ha mange av de gode egenskapene som toppskiene byr på.

Rossignol X-ium Classic

Semi-Racing Skøyting

**Fischer RCS Skate Plus **

Oppgradert trening/konkurranseski som har løftet seg ganske betraktelig fra tidligere modeller. Oppgradert såle og justering av konstruksjonen bidrar til en tryggere og mer lettgått ski enn tidligere. Oppleves som svært trygg og stabil, som gjør at løpere som ikke har skøytet ekstremt mye før vil føle seg og trygg på skiene, og får en meget god opplevelse. Kommer også nå med teknologi fra Speedmax-serien i form av Cold-Base bonding som øker voksopptaket i sålen og bidrar til bedre glid.

Fischer RCS Skate Plus

Madshus Race Pro Skate

Semiracing/konkurranseski fra Madshus som bygger på forrige generasjon Redline-ski. En meget lettgått og stabil ski som passer veldig bra for de som ønsker en best mulig ski uten å måtte ta steget helt opp i topp-racing segmentet. Meget lettgått, og med et universelt spenn som passer de aller fleste fører. En perfekt treningsski, eller for de som ønsker en konkurranseski til turrenn en gang i blant.

Madshus Race Pro Skate

Rossignol X-ium Skate

En suveren trenings- og konkurranseski fra Rossignol for deg som ikke trenger å ta steget helt opp i toppracing-segmentet. Skiene har svært god stabilitet, som gir deg som løper en trygghet når du går – og at du kan bruke kreftene dine på å nyte skituren best mulig. Skiene har en svært lett konstruksjon, og teknologi nedarvet fra sin bror S2 i Premium+ serien til Rossignol.

Rossignol X-ium Skate

Atomic Redster S5

Den perfekte nybegynnerskien? Denne modellen fra Atomic byr på en fantastisk stabilitet og trygghet for de som er ferske eller ikke har skøyting på en stund. Skien har svært godt kantgrep og en konstruksjon som gir deg stabilitet vi sjeldent har vært borte i. God såle og egenskaper nedarvet fra sine dyrere brødre gjør at skien også har egenskaper du kan verdsette over tid. Dette er skien som gjør skøyting til en lek!

Atomic Redster S5

Felleski

Felleski traff markedet som en storm for noen år tilbake, og hos Milslukern har felleski blitt et sterkere segment i årene som har gått. Vi har et bredt utvalg av ski, som passer for de aller fleste. Felleski kommer i flere modeller, basert på hvilket nivå du som løper er på, og er derfor ekstremt viktig at blir plukket riktig. I motsetning til "vanlige ski" har vi på en felleski ikke de samme mulighetene til å endre egenskapene til skiene - siden vi ikke kan smøre tykkere/tynnere eller kortere/lengere og må forholde oss til fellen som sitter fast under skiene. Dette medfører at rom for feil er enda mindre, derfor er dette noe vi tester mye - slik at du skal få den hjelpen du forventer å få hos oss her på Milslukern.

Fischer Speedmax TwinSkin

Toppmodellen I Fischer sin TwinSkin familie. Alle de gode egenskapene fra Fischer sin Speedmax-serie, men med feller. Ekstremt lettgått ski som gir deg følelses av å gå på en vanlig smøreski – men som også krever litt av deg som løper – på lik linje som en vanlig konkurranseski. Det råeste Fischer har å tilby innenfor felleski!

Fischer Speedmax TwinSkin

Fischer Carbon Pro TwinSkin

Den perfekte allrounderen I Fischer-familien. En utrolig lettgått og trygg felleski fra Fischer hvor du får mange av de samme gode egenskapene til Speedmax TwinSkin, men en litt tryggere ski å gå på som gir deg enklere godt feste. Dette er en av de bedre modellene vi selger til de som ønsker en svært god felleski. Lav vekt, lettgått og trygg å få feste på er en kombinasjon som Fischer har fått til ekstremt godt i denne skien!

Fischer Carbon Pro TwinSkin

Fischer Race TwinSkin

Ny og oppgradert felleski I en av de mestselgende kategoriene, både på bruksområde og pris. En meget god felleski fra Fischer som har fått oppgraderinger i årets modell – justering av fellene for bedre og tryggere feste, samtidig som de har bevart den lette vekten og følelsen i skien. En svært god allrounder som passer veldig mange som er ute etter en lettgått og trygg ski med Fischer’s velkjente egenskaper.

Fischer Race TwinSkin

Madshus Nordic Pro Skin

Meget fin tur og treningski fra Madshus med lav vekt, stabile og gode egenskaper. En trygg ski rett og slett vil vi definere denne som. Med en fell bestående av 70% og 30% nylon får du en god kombinasjon av slitestyrke, feste og glid. En litt bredere konstruksjon gir deg ekstra stabilitet og trygghet kombinert med gode sidekanter på skien for god grep i utforkjøringer og ved utfordrende forhold.

Madshus Nordic Pro Skin

Madshus Endurace Skin

Madshus perfekte treningsski for de lange turene på fjellet eller i lysløypa etter jobb. En meget lett og morsom ski fra Madshus med gode feste- og glidegenskaper. Ny kjerne som bidrar til lav vekt, og en veldig god skifølelse i forhold til føring. En veldig god allrounder for både mosjonisten og den aktive som ønsker en trygg treningsski!

Madshus Endurace Skin

Madshus Fjelltech M44 Skin

Tur- og marskaski for de som ønsker en trygg og stabil ski. Kommer med stålkanter for trygghet mot krevende føre, samt ekstremt stabil. Skien har også 10mm innsving som gir deg en ski som er lett å holde styringen på nedover. Skien har en fell med blanding av mohair og nylon som gir både gode glid og festeegenskaper. Dette er dog ingen trenings/konkurranseski – men en ski for de som ønsker å kunne gå både i og utenfor løypene, samtidig som de har en forholdsvis lett og trygg ski.

Madshus Fjelltech M44 Skin

Rossignol R-skin Xium

En av våre desiderte bestselgere og en legende i fellemarkedet. Dette er nok en av de sterke kandidatene til den «perfekte felleski». Lav vekt, lekenhet, gode glidegenskaper og et godt feste på mange forhold er alt vi ser etter i en felleski – og denne har det! Kjent for å være ekstremt universell i forhold til føre, samt svært lettgått gjør dette til en av de beste felleskiene på markedet. Det vil den også være denne vinteren!

Rossignol R-skin Xium

Rossignol R-skin Pro

For de som ønsker seg en svært god felleski, men ikke ønsker å ta steget opp i de aller dyreste modellene er dette et ekstremt godt valg – og den skien vi selger mest av i butikken innenfor fellemarkedet i priskategorien. Svært lett, og med egenskaper som gir deg trygt og godt feste i de aller fleste situasjoner. En ski som passer for utrolig mange, enten du går rolige turer eller bruker felleskiene som et aktivt treningsverktøy. Utrolig mye ski for pengene, og som du kan nyte i mange år!

Rossignol R-skin Pro

Rossignol R-skin Ultra

Skien for deg som ønsker en meget god felleski til en god pris! Skien er ikke like lett og «racing» som sine dyrere brødre – men fortsatt en svært kapabel ski for de som ønsker å nyte rolige skiturer i marka uten å trenge å tenke på skismøring. Skien egner seg til de aller fleste forhold, og er kjent for gode festeegenskaper og en lett og fin føring. En svært god ski som vi selger mye av gjennom sesongen. Modellen gjør så absolutt ikke skam på den etter hvert legendariske R-skin-familien. Ønsker du en ski for de roligere turene, og du ikke har behov for topp-racing vekt eller glid – får du ekstremt mye ski for pengene her.

Rossignol R-skin Ultra

Atomic Redster C2 Skintec

Atomic har i mange år vært kjent for gode felleski, og C2 er heller intet unntak. En trygg og stabil felleski som gir mosjonisten en svært hyggelig opplevelse på tur. Svært lettvin i bruk grunnet sin skintec-teknologi og sammensetning i fellen. På denne modellen kan du til og med bytte fellene svært enkelt og raskt på egenhånd uten bruk av varme/lim. God sålekvalitet er med å sikre god glid, slik at du får både en god glid- og festeopplevelse ute på tur!

Atomic Redster C2 Skintec
Twin Skin Race IFP

Fischer

Twin Skin Race IFP

Unisex
5 500,-
Twin Skin Race IFP

Fischer

Twin Skin Race IFP

Unisex
4 900,-
RC Skin m/Rottefella Plate

Salomon

RC Skin m/Rottefella Plate

Unisex
4 599,-
R-SKIN Ultra IFP

Rossignol

R-SKIN Ultra IFP

Unisex
4 000,-
X-Ium R-Skin IFP

Rossignol

X-Ium R-Skin IFP

Unisex
6 000,-
Speedmax 3D Twin Skin IFP

Fischer

Speedmax 3D Twin Skin IFP

Unisex
9 000,-