Opplev Bikepacking
Uendelige muligheter for eventyr

Ta det beste av terrengsykling og backpacking, og du får bikepacking. I motsetning til sykkelturer hvor du vanligvis holder deg til veien, vil man på bikepacking ofte utforske off-road stier og forskjellige terreng. Det handler om å utforske, nyte naturen, overnatte på nye steder og ikke minst, oppleve dette med et hyggelig turfølge. Om du blir litt overveldet av tanken på utstyrslisten, trenger du ikke bekymre deg. Det fine med bikepacking er at alle kan få det til, ha det gøy og ofte klarer du deg med utstyret du allerede har.

Hva slags sykkel?

Det er ingen egen «bikepackingsykkel». Du trenger en som er tilpasset deg og dine behov – kanskje kan du bruke den du allerede har. Hvilken som er riktig til ditt behov avhenger av hva slags tur du skal på, og hva slags sykkel du allerede har i boden. Det beste er å ha en sykkel som funker i terreng, og med et oppsett som lar deg bære utstyret og bagasjen på sykkelen.

Gravel er allsidige sykler med mange festepunkter for bagasje, som funker utmerket på kjerreveier, fjellveier og stier.

Oppakning og utstyr

Det beste er å ha utstyret på sykkelen, fremfor på kroppen, da man blir mer sliten over tid av å bære på feks. ryggen. Lasteoppsettet vil avhenge av sykkelen du sykler, og vil sannsynligvis inkludere en kombinasjon av forskjellige pakkealternativer. Det er i hovedsak 4 punkter de aller fleste sykler kan frakte bagasje.

  • Under sete (seat pack)
  • I triangelet i rammen (frame bag)
  • På overrøret festet i styrerøret (top tube bag)
  • Foran styret (bar bag)

Noen sykler som er laget for bikepacking vil ha flere festepunkter, for eksempel på gaffelen for vesker eller flasker. De har feste for flaskestativ på undersiden av underrøret, hvor man enten kan ha verktøy eller en ekstra flaske med drikke. Disse har også feste for bærer over bakhjulet hvor man kan montere større bager for lengre turer.

Din handlekurv
Ingen varer

Hos milslukern.no får du gratis frakt
til hele fastlands-Norge ved kjøp over 1000,-
(gjelder ikke sykler, ski, kajakk og andre store varer)

Send oss en mail hvis du ikke
finner det du leter etter!