Milsluker`ns nyhetsarkiv

Totalt 36 poster
Side 1 av 6
1 2 3 4 5 6

Med et kurs fra Milslukern kan du spare penger samtidig som du bygger opp den perfekte skistallen med langrennsski for alle forhold.

Mange har helt sikkert kjent på den litt frustrerende følelsen når det skal bygges opp en stall med gode langrennski for å takle alle ulike forhold gjennom vinteren. Nye ski koster mye og det er kjedelig å gjøre bomkjøp som ikke bidrar til å utvikle din ski-stall i den retningen du ønsker.

Profesjonelle langrennsløpere er omgitt av kunnskapsrike og erfarne eksperter som bistår arbeidet med å både velge ut de beste skiene på fabrikken, teste, velge riktig slip og ikke minst gjøre de smarte taktiske valgene som bidrar til at skistallen blir optimal.

Mindre ressurssterke langrennsløpere, klubber og team tar seg av denne jobben selv. Manglende kunnskap og erfaring kan bidra til at man kjøper flere ski enn nødvendig og at ski-stallen ikke blir så optimal som man ønsker.

Milslukern har meget høy kompetanse i vår langrennsavdeling, med fagfolk som har arbeidet med ski for noen av verdens beste langrennsløpere. Vi tilbyr nå våre kunder et kurs hvor vi lærer bort metodikken som ligger bak oppbyggingen av en solid skistall.

- Vi vet at mange av våre kunder synes det er en utfordring å bygge opp sin egen stall med ski. Vi gjør alltid vårt beste når vi plukker ut langrennski til kundene, men selve helheten er det kunden selv som har kontroll på. Vi ønsker at kundene våre skal bli flinkere på dette og nå tilbyr vi kurs hvor du lærer metodikken som ligger bak, sier langrennsansvarlig Aslak Berglund.

Klubber, team, foreldre og kompisgjenger, som ønsker kunnskap om arbeidet med å skaffe seg en mer komplett ski-stall, er målgrupper.

- Det vil være en teoretisk del og en praktisk del. I den praktiske delen er det testing av ski, hvor vi viser hvilke feilkilder du må ta med i «regnestykket» når du tester ski. Vi vil også ha fokus på hva som er riktig slip på ulike skityper.

Innhold teoretisk del:
• Innlæring av testmetodikk og testprotokoll
• Kartlegging av potensielle feilkilder
• Grunnleggende teori om de ulike typene slip
• Riktig slip i forhold til ulike skityper
• Avklaring av myter

Innhold praktisk del:
• Test av egen skipark
• Rangering av egen skipark
• Testprotokoll i praksis
• Gjennomføring av test med testserie

Pris kr 3000,- pr person.

For spørsmål eller reservasjon kan du sende mail til aslak@milslukern.no.

Her er et smøretips for de som skal gå GRENADERLØPET lørdag 17 februar.

Tipset er basert på værmelding fra yr.no

Det er fantastisk vinterføre i hele Grenader løypa. Det blir ikke bedre enn det er nå. Det er meldt -6 til -3 grader og oppholdsvær hele dagen.
Vårt smøretips er:
Anbefalt slip: MK- BLÅ

FESTE:
Rubb fests sonen med sandpapir #100
Legg et tynt lag med Swix VG30 basevoks, varmes inn med smørejern på ca 110 grader. Korkes ut. La skiene bli kalde. Legg ett lag med Swix V30. Korkes ut
For de som skal kjempe mot klokka: Legg 3-6 lag med Swix VR40, Rode Super extra eller Toko Bright Red LTD
For de som vil ha litt ekstra feste: Legg 3-6 lag med Swix VR45 eller Rode Multigrade/Rode Super Extra annet hvert lag
Ta med Swix VR55N for evt justering utover dagen, men dette skal være unødvendig med føre og det været som er meldt.
GLID:
Racing prepp:
Varm inn Swix LF5 eller Vauhti LF grønn 2 ganger. Sikles av med plexi sikling 3 eller 4 mm, børst godt med stål eller bronsebørste.
Varm inn Swix HF 6 eller Swix Hvit maraton 2 ganger. Sikles av med plexi sikling 3 eller 4mm, børst godt med stål- eller bronse børste.
Legg et lag med Swix FC6X, Toko rød jet stream pulver; Vauhti LDR eller REX TK-29. Varmes inn på 170 grader. La skiene stå 15 min. Børst godt med hest- eller villsvin børste. Avslutt med fin/hard nylon børste.
Tur prepp.
Varm inn Swix LF6/LF 7 eller Vauhti LF grønn 2-3 ganger. Sikles av med plexi sikling 3 eller 4 mm, børst godt med stål eller bronsebørste.
Milsluker’n Sport ønsker alle som deltar i GRENADERLØPET lykke til. Nyt dagen, vinteren og føre

God tur

Totalt 36 poster
Side 1 av 6
1 2 3 4 5 6

Kalender alle sportgrener

30/8 18:30
Bli med på Milslukern Sport`s populære intervalltrening!

Nyheter om sykkel

Totalt 37 poster
Side 1 av 8
1 2 3 4 5 6 7 8
Lørdag ble norgesmesterskapet i maraton MTB arrangert på Kvamsfjellet i Rondane som en del av arrangementet Furusjøen rundt. I fantastiske omgivelser og nydelig sommervær levde virkelig rittet opp til kallenavnet “Eventyret i Rondane”.
Fredagsbirkenrapport fra ambassadør Fleischer
Milslukern Multisportweekend på Gautefall, Telemark.
Totalt 37 poster
Side 1 av 8
1 2 3 4 5 6 7 8

Nyheter om ski

Totalt 47 poster
Side 1 av 7
1 2 3 4 5 6 7
Fra vinter til vår med bladet Skisport
Et vellykket renn med masse sol og passe skarpt før.
Er du glad i bratte bakker.. Testrenn: Oslos Bratteste - På ski!
Rapport fra Birkebeinerrennet 2013
Lørdag 9 Mars ble en fantastisk dag for arrangøren
Vasaloppet ble vunnet på M-Hvit fra Milslukern
Totalt 47 poster
Side 1 av 7
1 2 3 4 5 6 7

Nyheter om Løping

Totalt 7 poster
Side 1 av 2
1 2
Skiaktiv har testet Salomon Speedcross
Birkebeinerløpet – pers og dopingkontroll!
Birkebeinertrippelen og Montebellotrippelen 2012
Enervit energipakke til Birkebeinerløpet
I Birkebeinerløpet ser man alle kategorier løpesko blant de som konkurrerer. Heldigvis er dette birkenarrangementet der utstyrssiden er den minst sofistikerte. Les om våre anbefalinger!
Totalt 7 poster
Side 1 av 2
1 2

Nyheter om Kajakk

Delta på Milsluker’n sin konkurranse å få sjansen til å vinne en Kajakk eller gavekort!
Det viktigste for deg som skal kjøpe kajakk er å vite hva du skal bruke den til. Ser du frem til å gli gjennom stille farvann en vakker sommerdag, eller ønsker du å bli god til å padle i grov sjø? Skal du på mosjonsturer i kjent farvann eller ekspedisjoner i det ukjente? Tenk nøye gjennom dine valg.
Tradisjonell åre eller vingåre? Milslukern hjelper deg med å finne den riktige kajakkåren.

Rullltext

Totalt 53 poster
Side 1 av 2
1 2
Slip i verdensklasse-også til mosjonisten

Du har et mål. Og en adferd som ikke fører deg til målet.
Overskudd gir deg innsikten du trenger for å justere kursen. Du ser hvordan du reagerer på tidsfrister, møter, andre arbeids-oppgaver, trening og søvn. Du finner et stort potensial for forbedring, hver eneste dag. Vi bistår ledere, investorer, meglere, advokater, ingeniører, selgere og helsepersonell med å skape bedre resultater med mindre anstrengelse. Det gir dem overskudd og evne til å glede arbeidsgivereren, kundene og familien.
Vi hjelper mange av verdens beste idrettsutøvere med å balansere belastning og restitusjon.

Overskudd testen

Du deltar på en presentasjon der du får forklart sammenhengen mellom stress og restitusjon på den ene siden og helse, livskvalitet og prestasjonsevne på den andre siden. Du får utdelt en måler som du bærer på kroppen i 3 døgn før du leverer den tilbake. Du får en rapport der kroppen din er avsender. Rapporten viser hvordan du responderer på arbeidsoppgaver, press, sosiale situasjoner, trening og søvn.
En av våre spesialister går gjennom rapporten sammen med deg og hjelper deg til forståelsen av deg selv som du trenger.
Du får hjelp til å gjøre justeringer i kalenderen og tankesettet ditt. Det er starten på et nytt og bedre liv.

Lær av de beste

Prosessen begynner med en prestentasjon om fremtidens helse og prestasjonsutvikling. Du lærer om stress og restitusjon, det autonome nervesystemet, kamp og flukt og mentale justeringer som kan gi bedre helse, prestasjonsevne og livskvalitet.
Du får også innsikt i endringer som noen av verdens beste idrettsutøvere har gjort for å få overskudd.
I møtet får du utdelt utstyret du trenger for å gjennomføre Overskuddstesten.

"Lærerikt, spennende og verdifullt. Absolutt alle har godt av å lære om seg selv"

3 døgn av livet

Du bruker måleapparatet kontinuerlig, døgnet rundt, med unntak av perioder mens du er i vann (dusj, svømmebasseng, badstu etc.). Måleren er festet til kroppen med elektroder som du skifter hver gang du dusjer. På den måten sikrer du høy kvalitet på registreringen.
Etter 3 døgn leverer du måleren tilbake på avtalt tid og sted. Så fort rapporten din er ferdig mottar du en eposten som gir deg tilgang til dine analyserte data.

Rapport

Rapporten viser deg hva som skjer i nervesystemet på arbeid, i fritiden og i søvnperioder.
Stress er rødt, restitusjon er grønt og fysisk aktivitet er blått. Ved gjennomgang av rapporten ser du enkle justeringer som du kan gjøre for å skape mer energi og legge grunnlaget for bedre prestasjoner og livskvalitet.

"Detaljnivået er utrolig. Rapporten viser detaljer om hvordan jeg responderer på arbeidsoppgaver, stress og hvile. Nå kan jeg prioritere ressursene mine mye bedre."

Personlig møte

Når du har mottatt rapporten avtaler du et tidspunkt for gjennomgang av rapporten med en spesialist hos Overskudd. Våre medarbeidere har gjennomført møter og utviklingsprosesser med flere tusen medarbeidere i norske, svenske, danske og amerikanske bedrifter.
Samtalen er konfidensiell.

Gjennomgangen av rapporten er ekstremt lærerik. Jeg har aldri noengang tidligere lært så mye om meg selv. Jeg føler at jeg har bruksanvisningen på meg selv, for første gang i livet.

Veien videre

Når du har gjennomført Overskudd testen vet du hvilke endringer du kan gjøre for å skape en bedre tilværelse. Tiltakene er skredderssydd for deg basert på din rapport.
Både du og vi vet at du oppnår de ønskede resultatene når du gjennomfører tiltakene.
Etter ca 6 måneder tester du på nytt for å se at du har oppnådd målene. De aller fleste utvikler bedre helse, prestasjonsevne og livskvalitet i løpet av disse 6 månedene.
Bedre søvn er et prioritert tiltak både for toppidrettsutøvere, kontormedarbeidere og pasienter.

Tidsklemma er en bløff. Det er energi som mangler, ikke tid. Med Overskudd får du tiden tilbake.

Det er flere muligheter med antall dager, se under.

Kontakt oss

+47 92602824, post@overskudd.no

 

 

Swix Baby body superundertøy
Scott Genius 27,5 Plus!
Test: Garmin Forerunner 225
Service Fox Float 32. Lett som en plett.
Salomon Endurance Twinskin Short og Endurance Tight
Test: Adidas Adizero Tempo 7
Milsluker’n Sport ekspanderer! Vi trenger flere ansatte.
Test av sekken Osprey Rev 1.5
Pål Cato
Test av Hoka Clifton. Hoka Clifton virker ved første øyekast som en tung og veldig klumpete sko. Men ikke la deg lure.
Assos T.tiburu S7: Den perfekte sykkelbuksa for norske forhold!
Test av Aquaman Art våtdrakt
Ernæring i konkurranser.
Løping på glatta, Sarva Xero.
Exel X-Curve X-HMC100; et førsteinntrykk
Prøve litt grovere sykkel på ritt?
Personlig oppfølging når du kjøper ski
Dårlige valg kan gjøre skikjøpet til en kostbar affære. Derfor er det trygt å vite at langrennseksperten Milsluker’n Sport strekker seg lengre for å sikre gode ski.
Odd Jensen: Ekspert på ski og smurning
Test av ny løpetights til trening fra Ulvang.
Små-ritt med store opplevelser! Med Birkebeinerrittet får sesongen en brå-slutt for mange av oss på to knaste-hjul. Tross alt bedre enn å avslutte den etter Den Store Styrkeprøven slik mange bukkehornsentusiaster gjør, men likevel så alt for tidlig. Med det tørre været som har vært den siste tiden, ligger alt til rette for fantastiske opplevelser med eller uten startnummer. Selv stilte jeg på Stomperudrittet forrige helg. Med 275 ryttere i mål, er det et av de mindre rittene i området, men med omvendt proposjonalt engasjement fra arrangørene. Fra speaker på start til pølseselger i mål satt smilet løst, og slikt smitter selvfølgelig til de som står på startstreken. Her er lave skuldre i vennlig kappestrid - uten tvil et ritt for fremtiden! Løypa på 24, 37 eller 60 km består av en stor andel lettkjørt flytsti og kjerreveier, med kortere transportstrekk på grus og asfalt. Begeistringen ligger alltid rundt neste sving, og selv om terrenget er kupert, er bakkene korte nok til at man kan holde bra trøkk hele veien til toppen. Samtidig er det jo ingen ting som er så trøttende som å gi full gass hele veien… Vi Milslukere har selvfølgelig ingen valg. Birken er for meg Ultra… og Stomperudrittet ble 60 km  Et greit felt dro av gårde som det første, og etter noen km var vi 8-10 ryttere før en gjeng på tre kom oss løs. Lokalkjente Henning Weaas og en kar fra Sagene kjørte hardtail på store hjul, og jeg min fortsatt nyforelskede; Scott Spark med halvstore hjul. Jeg satt og koste meg på setet i terrenget med full demper og på asfalt og grus med stiv sykkel. Digg å kjenne at beina er helt med. På et av de siste stipartiene slapp jeg på litt i overkant for å få en enkel luke. Jeg bommet på et sporvalg, og dundret over en steinrøys. Alltid kjipt å punktere… Med en patron som sørget for CO2-utslipp rett i friluft, og uten pumpe, gikk det i overkant lang tid for å få luft i bakhjulet igjen. Forresten; takk til deg, medsyklist som lånte bort din  Kom meg til mål, og smilte like bredt som speakeren. Plasseringer er helt uvesentlig når man har kost seg på to hjul i to og en halv time, og har et energiunderskudd som i alle fall dekker et marsipankakestykke eller to… Følelsen over å tro at alt var under kontroll, er dessuten bedre enn eventuelt å ha blitt spurtsslått på oppløpet. Gikk riktignok glipp av en del kroner i gavekort på sportsutstyr. Gleden var desto større over at det var gavekort på G-sport. De er jo lite verdt for en som vet hvor man bør handle  Store eller små premier; om jeg skal kjøre Stomperudrittet neste år – Jepp! Nok en gang – sykkelsesongen er ikke over! Høstsesongen er faktisk bare så vidt i gang, og de tørre stiene ligger der ute i marka og venter på oss. Nå er tiden inne for å få seg noen feite dekk som kan veie det de vil, og leke seg uten startnummer og sekundmas. Sees rundt neste sving!
Det å kjøre Utrabirken og Birkebeinerrittet ser ut å ha blitt en trend blandt mange, og Rune Høydahl mente i NRK sendingen lørdag at dette burde bli ett 2 dagers ritt.
Milslukerns skiplukkere reiser allerede nå ut til våre leverandører for å plukke de beste skiene, for sesongen 14/15.
Krepserittet – Seier og påfølgende krepselunsj!
Rena triathlon - En herlig enkel triathlon konkurranse med start og mål ved Prestsjøen vis a vis Rena camping.
Forsommerens store mål for mange med terrengsykkel er nå gjennomført. Dette var debut i Raumerrittet for min del, og jeg syns dette ble en veldig positiv opplevelse og en strålende dag på sykkelen.
Maraton i rundbaneform – NC maraton #2 Neptunrittet. Alle på laget kjørte dette rittet med den fantastiske S-Works Epicen vi har tilgjengelig.
Etter 3 år i eliten med UCI-lisens er nok blitt nok. Jeg er ikke god nok, sånn er det bare. Rapport fra Vestmarksrittet 2014
Seks mil total lengde, av dette ca. 45 kilometer på både flytsti og knotesti, i knusktørre forhold og med sol og perfekt temperatur. Rapport fra Terrengsykkelrittet
Montebellorittet er 70 km langt for menn senior og mastersklassene og 42 km for kvinner senior og for de som deltar i det ordinære turrittet.
Utstyrsleverandøren Salomon i samarbeid med Bedriftsidretten i Oslo presenterer - Salomon Trail Tour 2014.
Etter et år med skade i akillessenen, stilte jeg Lørdag 26. april til start i Bergen City Halvmaraton.
Moss kajakklubb ønsker velkommen til turløpet Vansjø rundt, lørdag 31. mai.
Mai er egentlig en festens måned. Det er også måneden treningsarbeidet starter for alle som betegner seg som seriøst satsende langrennsløper.
Flere har skrevet mye fint om sykling på Mallorca, og mange reiser dit igjen og igjen. Reisebrev fra Mallorca.
Første MTB rittet i år ble bråbestemt to dager før, da jeg endelig fikk levert min nye Spezialiced Epic. Fikk en liten prøvetur i Østmarka sammen med Geir Kjær dagen før og det var moro å kjenne egenskapene til denne sykkelen.
Ikledd den blå retrodressen til Milslukern, inntok ambassadøren startfeltet i kjent offensiv stil; hakk i hæl på de store FIS kanonene, og i vårt tilfelle da spesielt Eldar. Rapport fra Svalbard.
I løpet av noen hektiske dager denne uken ble det besluttet; vi reiser til fjells og går Skarverennet!
Totalt 53 poster
Side 1 av 2
1 2