Vår kunnskapsrike sjef for sykkelverkstedet heter Kjell Magnus Olsen. Tro oss- han vet det som er verdt å vite om sykkel fra A til Å. Han er utdannet ved Norges Idrettshøyskole og har som aktiv syklist hevdet seg på det aller høyeste nivå i terrengritt nasjonalt. Her er hans korte og fyndige råd til hva som er den beste egeninnsatsen for vedlikehold eller hva vi kan yte deg av hjelp hos Milsluker’n Sport:

Tre viktigste råd for eget vedlikehold:

1)Vask sykkel og i særdeleshet drivverk etter bruk. Bruk spesialmidler for sykkel til dette, ikke white spirit eller annet som tørker ut kjedet. Ren sykkel skaper mindre slitasje.

2)Smør bare kjedet med olje, ikke tannhjulene, slik mange tror man skal.

3)Bruk egnet olje tilpasset forhold hvorvidt det er tørt eller vått.

 

Hvor ofte anbefales service/overhaling av sykkelen?

*Et Birkebeinerritt med våte og gjørmete forhold kan gjøre at sykkelen trenger overhaling direkte etter en slik påkjenning selv om den var inne til full sjekk før rittet. Vi trenger ikke grave dypt i minnet for å huske eksempler her.

*Alle bør ta sykkelen inn til sjekk ved inngang til ny sesong. Den som sykler mye kan gjerne ta et par sjekker til i løpet av sesongen. Smuss sniker seg inn i girstrømpene, og årlig skifte av wire og strømpe må til for myk og presis giring.

*Service på demper må gjøres årlig. Følger du denne anbefalingen, blir demperen god som ny. Er man for sent ute, forringes demperen- eller den kan ødelegges totalt. Vi utfører kun service på Rock Shox og Fox.

På verkstedet vårt tilbyr vi følgende til våre kunder:

*Bygging av sykkel

*Bygging av hjul

*Retting av hjul

*Lufting av bremser

*Demperservice

*Standard service med bytte av slitasjedeler og overhaling/justeringer

*Glem heller ikke vårt tilbud om justering av sittestilling via eksperthjelp. Anbefales!