Optimaliser sin sittestilling på sykkel

Med en optimalisert sittestilling på sykkelen forebygger du skader, oppnår mer komfort, sparer energi og får mer krutt i hvert eneste tråkk. Milslukern tilbyr BG-Fit sykkeltilpasning.

Med en BG-Fit får du tilpasset og optimalisert sittestillingen etter din kropp. Det er sykkelen som skal tilpasses deg og ikke omvendt!

Testen blir gjennomført av en utdannet tekniker med spesialverktøy. Målsetningen med testen er at du skal sitte mer komfortabelt og at du er i stand til å sykle lenger og raskere. Vi er alle forskjellige når det kommer til høyde, kroppsform, fleksibilitet og styrke. Små justeringer i sittestillingen kan fort gjøre den store forskjellen når det kommer til komfort og skadeforebygging.

Og du oppnår mer kraft i pedalene. Det gir bedre arbeidsøkonomi og dermed bedre resultat i de lange rittene. Vi har mange gode eksempler på at dette fungerer – spør oss gjerne om referanser!

Slik foregår en BG-Fit-test:

1. Intervju
Uansett om undersøkelsen er for en nybegynner eller erfaren syklist, starter vi med et kort intervju for å kartlegge skade historikk, behov og målsetninger.

2. Forundersøkelse
Her sjekker vi fleksibilitet i relevante ledd og avdekker eventuelle muskelsvakheter. Dette testes via 20 ulike øvelser.

3. Scanning og biomekanisk måling
Vi bruker 3D-kamera og sensorer. Her får vi opp alle relevante vinkler og mål på kunden. Det benyttes en standardprotokoll på dette.

Side-analyse
Her er målet å få en korrekt nøytral posisjon som er både kraftfull og komfortabel gjennom å justere setehøyde, styrehøyde, stemlengde og cleat/kloss-plassering.

Front-analyse
Denne analysen er til for å optimalisere hofte-, kne- og fot-linjen for bedre prestasjon og en balansert krafttilførsel. Det inkluderer en analyse av sko- og pedalplassering og tilting av sadelen.

BG-Fit sykkeltilpasning må forhåndsbestilles. Dette kan du gjøre ved å ringe 23 26 44 30 eller sende mail til morten@milslukern.no