Sykkelklær er fashion!

Med sykkelsportens røtter i italiensk, design er det ikke overraskende at det også legges stor vekt på passform, farger, materialer og design når det kommer til sykkelbekledning. Utvalget er enormt, men med et lite og hensiktsmessig utvalg spesialplagg vil sykkelopplevelsen bli fornøyelig i nesten all slags temperatur.

Følgende nøkkelplagg vil gjøre deg godt rustet fra snøen går til den kommer:

1. To-tre gode sykkelbukser. Pris, kvalitet og komfort henger sammen. Mange angrer på at de ikke kjøpte en litt mer påkostet modell først som sist. Noen av de rimeligste putene mister fasong og spenstighet etter en del vask, mens enkelte av de flotteste buksene nærmest er uslitelige og er absolutt verdt prisen. Buksen skal sitte rett på huden uten undertøy, og skal være stram uten å være ubehagelig.

2. Sykkeltrøye og vest. En tettsittende trøye med tre lommer på ryggen er et genialt plagg, og det er det utroligste som får plass i lommene på ryggen. En vindtett vest er en uunnværlig venn når det blir kjølig i lange utforkjøringer eller sent på kvelden. Rullet sammen får vesten lett plass på lomma i sykkeltrøya sammen med banan, lappesaker, mobiltelefon og ekstra drikke!

3. Løse knær, armer og lange bein. Med disse spesialplaggene kan man lynraskt gå fra kortermet og kortbukse til heldekkende. Plaggene kan tas på i fart og stappes på lomma når de ikke er i bruk! Veldig enkelt og rimelig!

4. Jakke. En god, tettsittende og lett foret jakke med lommer på ryggen er helt nødvendig for vår- og høstsyklisten. Og du kan være ganske sikker på at du smyger inn i den fra tid til annen på sommeren også.

I tillegg finnes utrolig mye stilig tøy som fyller alle slags hull i sykkelgarderoben, og både forlenger sesongen og gjør den mer bekvem underveis. Stilsikre syklister matcher gjerne farger på klær, sykkel, sko og hjelm, men det viktigste er at du er kledt for riktig temperatur og at du synes godt i trafikken! God tur!