For et ritt - og for en stemning! Som dere kan se av bildet, som er tatt ca kl. 07:00 lørdag morgen i Rena, så var det korte ben, og kun ekstra ermer. He he....for de av dere som eventuelt sikter til skribentens korte ben, så mente jeg faktisk kort sykkelbukse!! De løse ermene ble for min egen del ganske raskt skjøvet ned, og masse sommerhud fikk slippe frem fra sine respektive gjemmesteder.

Endelig opplevde vi at værgudene var på vår side. Lett overskyet, men fine temperaturer og lite vind over fjellet, gav flertallet av årets birkebeinere en fantastisk reise gjennom hele dagen. Til tider kikket naturligvis også solen frem, ikke minst ved målområdet ved Håkons Hall. Det kunne virke som om arrangøren stod i ledtog med solen, for ikke uventet gav nydelig vær antagelig ekstra klingende mynt i kassen grunnet svært tørste syklister.

Ikke det at vi oppførte oss usømmelig, men et par kalde øl i kombinasjon med uhemmet selvskryt, diplomsammenligninger og generelt mye god latter hører definitivt sammen. Legger du på følelsen av å ha kommet i mål så merker jeg i skrivende stund at jeg nesten får sommerfugler i maven.

Ytterligere trasèutbedringer (de oppmerksomme av dere får ha meg unnskyldt, jeg er klar over at min accent grave er feil, men jeg får ikke til den riktige veien!!!) fra 15 mannsorganisasjonen Birkebeineren gjorde årets løype rekordrask. Nå må vi kun av sykkelen et par minutter etter Djuposet, for ellers er det rene motorveien fra Rena til Lillehammer. De nevnte løypeforbedringene tar allikevel ikke gnisten av arrangementet.

Trasèen på mektige 94 kilometer sørger enkelt for at Birkebeinerrittet fremdeles henger høyest. Det er knallhardt fra første minutt - og det blir hardere!! For egen del beviste jeg antageligvis nok en gang at karakteristikken mine venner ynder å omtale meg med; "Norges dårligst best trente" nok ikke er så langt fra sannheten.

Henger brukbart med til Kvarstad, men så blir det fryktelig tungt. I år må jeg innrømme at jeg faktisk var engstelig for at jeg ikke skulle klare å sykle opp rosinbakken. Noterte meg ellers at legen fra Dag Erik Pedersens Birkenreportasje kommenterte noe om snittpuls i prosent over tid. Med egen målt makspuls til 185 og et snitt på 164 slag i minuttet over 3.24.56 så bikket jeg nesten 90%!! Jeg tar med meg det som et bevis for at jeg helt klart gav alt for Birken 2012. At det ikke går fortere er ikke så viktig. Det er innsatsen som teller. Andre ambassadører får ta seg av de mer mektige idrettsprestasjonene. Hadde faktisk gleden av å treffe to stykker Milsluker Pro Cycling utøvere i målområdet etter at herreeliten hadde kommet inn.

At Lillehammers egen Manengen vinner på utrolige 2.43 er greit nok, men at Milslukerns hobbyeksperter dunker inn til vanvittige 2.51 er nesten uforstålig. En stor gratulasjon til de omtalte herrene som naturligvis er Lars Eftang og Anders Stenbrenden. Den blide karen på bildet over er forøvrig Mr Mork. Selv med Norseman i bena tråkket han inn til en kanontid på 2.55. Uheldigvis for Mr Mork ble han ilagt en tidsstraff for manglende effekter i sin sekk. Korrekt nok av arrangøren da man ikke kan forskjellsbehandle, men tillegget på 15 minutter virker noe hardt.

Av andre Milslukerprestasjoner får jeg nesten nevne Stian Kjennvold som kjempet seg inn rett under tre timer. Sterkt Stian - og du kunne sikkert syklet mye fortere om ikke giret var helt samarbeidsvillig, ingen gav drahjelp og den opplevde motvinden heller ble medvind. Alle har vi selvsagt en mengde forklaringer, og selv vurderer jeg til neste år å stoppe hos "Sykkologen" som hadde egen praksis på Bjønnåsen. Legendarisk ordspill som jeg oppdaget på NRKs reportasje:). Min anbefaling til "Sykkologen" er å etablere en praksis ved målområdet - da tror jeg du vil få flere konsultasjoner! Banketten ble som alltid avsluttet på Norges beste diskotek gjennom 30 år; Brenneriet.

At Kjetil Andrè Aamodt slo meg med nesten ti minutter kan jeg leve med, men at han i tillegg skal danse meg til en statist heller til det provoserende. Som den snakkesalige karen jeg er var jeg på jakt etter ham for en rask sykkelprat, men kanskje best for alle så forsvant den store alpinisten inn i menneskehavet og ble borte. Selv ble jeg stående totalt "starstruck" tilbake - sterk opplevelse:)!

 
Håper innlegget gav dere en viss følelse av opplevelsen av årets Birkebeinerritt.
 
Sykkelhilsen,
 
Fleischer

Det var mange gode resultater i år og vi gratulerer alle med god innsats.

Resultater: