Hvilken sykkel skal jeg ha?

Å finne riktig sykkel til den enkelte er en morsom utfordring. Milslukern hjelper deg å velge rett sykkel.

Hvilken sykkel skal jeg ha? Valg av sykkel.

Felles for alle kunder er at de vil ha mest mulig igjen for pengene. Her er en hjelp på veien i så måte. Ønsker du å kjøpe en sykkel for trening og konkurranser eller trenger du en sykkel som transportmiddel i byen?

Milsluker’n har sykler i kategoriene terrengsykkel (MTB Mountain Bike),  landveissykkel (racer) og hybrid. De vanligste syklene for konkurranse og trening er MTB og racer. Hybridsyklene blir oftere brukt til og fra jobben eller bysykling generelt.

Når valget er tatt og du har landet på ett av våre tre alternativer er ramme, hjul og gaffel stikkordene for en god sykkelopplevelse.

Sykkelramme
Det er viktig å finne riktig størrelse på rammen i forhold til din høyde. Valget står ofte mellom karbon eller aluminiumsramme. Karbon er lettere og stivere enn aluminium. Mens aluminium er sterkere og mer holdbart enn karbon.Geometrien i rammen er også viktig. Noen rammer er lengre eller kortere, men har samme høyde som andre modeller. Sykkelens geometri avgjør i all hovedsak hvor fornøyd du blir med sykkelen. Forskjellige kroppsbygninger og ergonomiske forhold er viktig å ta hensyn til. Spesielt overfor jenter er dette viktig da de fleste sykler i utgangspunktet er bygd for gutter.

Sykkelhjul
Det er vanlig med 26” hjul på MTB-sykler og 29” på hybrid- og racersykler. Mindre dimensjon gjør hjulet stivere og lettere og derfor egner de seg godt i terrenget. Men det finnes 29” i MTB-segmentet også.

Sykkelgaffel
Om du skal ha dempegaffel med luft eller fjær er en avveining. Luft egner seg bra om du er tung syklist, og fjær egner seg bra om du er lett. Dempegaflene varierer i vekt etter hva sykkelen er velegnet for.

Les mer om våre sykler >>