Milslukerns tips til bytting av slange

Milslukerns tips til justering av bremser

Milslukerns tips til Justering av dempere

Racersykler

Racersykler kan vi dele inn i tre hovedkategorier: komfort, vanlig og aero. Nytt i racersammenheng er hvordan skivebremser er på vei inn mer og mer. Dette er ennå ikke så etablert for proffeltet, men det er jo interessant for mosjonister på alle nivåer å vurdere skivebrems når man tenker på den økte bremseeffekten man har, særlig når det er vått. Dersom du skal oppjustere en racersykkel har vi hos Milsluker’n ett råd: Invester i et godt hjulsett. Dette løfter sykkelen atskillig! Et lett og godt hjulsett er det som løfter alle typer sykler mest. De roterende komponentene betyr mer enn de faste når det kommer til vekt. Elektronisk giring er slett ikke nytt, men vi opplever svært fornøyde brukere av DI-2 med den gode presisjonen dette gir. Milsluker’n anbefaler så absolutt deg som er i tenkeboksen for å kjøpe ny racer å vurdere elektronisk gir.

Så til kategoriene:

Komfortracer

Dette er racersyklene vi anbefaler som en innstegsracer eller til de som måtte ha ryggplager. Her er geometrien tettere, og du sitter litt mer reist enn på en vanlig racersykkel. Dermed kreves ikke så mye av kjernemuskulaturen i mage og rygg som når du må sitte mer aggressivt. Vi fører gode modeller fra både Specialized «Roubaix» og Bianchi «Infinito» og «Intenso». For de som ønsker et riktig kinderegg av en komfortracer, anbefaler vi modellen «Diverge» fra Specialized. Med den kan du også sykle partier innover grusveier med dens forsterkede dekk og detaljer for demping, samtidig som den gir racerens fartsfølelse på landeveien.

Tradisjonell racer

Disse racerne gir en mer aggressiv sittestilling enn komfortracerne. Vekt er på den andre side prioritert fremfor aerodynamikk når man sammenligner mot det andre ytterpunktet aero-racere. Denne kategorien er det vanligste å velge for de som sykler på landevei og i traseer med variert profil. En typisk modell i denne kategorien er «Tarmac» fra Specialized.

Aero-racer

Aero-racerne er generelt stivere enn en tradisjonell racersykkel. De aerodynamiske egenskapene er satt i høysetet og er viktigere enn komfort. Dette er sykler for den som vil sette rekord i Lillehammer-Oslo eller for de som sykler der det vesentlig er flatt terreng. Milsluker’n fører gode modeller fra både Bianchi, Specialized og Scott. Kom innom og se vårt utvalg. Dette er industrikunst!

Stitips!

Starter ovenfor Skjærsjødammen og følger blåmerkeren ned til hammeren. Denne stien anbefaler Håvard og Erling Moseby på det sterkeste.

Stitips 1
Stitips 2