VEIEN TIL MÅLET
Våre eksperter hjelper deg med det viktige skivalget

Dårlige valg kan gjøre skikjøpet til en kostbar affære. Derfor er det trygt å vite at langrennseksperten Milslukern strekker seg lengre for å sikre gode ski. Hos oss kan du være sikker på at du alltid får gode langrennsski. Våre langrennseksperter besøker skiprodusentene både i Norge og utlandet flere ganger i året for å plukke de beste parene til butikken.

Hos Milslukern finner du et bredt og nøye utvalgt sortiment med langrennsprodukter. Vi legger mye tid og arbeid i å sørge for at produktene hos oss er av en kvalitet som vi står inne for som spesialistbutikk. Det er ikke tilfeldig at både eliteutøvere og turløpere bruker vår kompetanse og vårt utvalg når skiparken skal utvides.

Hvordan plukker vi skiene før de når veggen i butikk?

Det skjer en stadig utvikling hos leverandørene, og en tett kontakt med disse er også en av suksesskriteriene i holde seg oppdatert som en ledende racingbutikk. Med ansatte som har vært aktive på høyt nivå selv, og som har unik kjennskap til leverandører og produkter, etterstreber vi hele tiden å utvikle oss for å kunne gi våre kunder den aller beste opplevelsen på ski!

Før ski og andre produkter havner i hyllene i butikken, blir det gjort en stor jobb med testing av de ansatte, samt diskusjoner rundt hva vi skal ha i butikken, og hvorfor. Basert på dette gjøres det en nøye utvelgelse av skiene før de i det hele tatt havner i butikken. Denne utvelgelsen gjør vi hos leverandørene i både inn- og utland, og får kvalitetssikret varene før de i det hele tatt kommer hit.

Vi anstrenger seg maksimalt for at vi til enhver tid skal ha gode skipar i butikken. Prosessen går ut på å finne gode skipar ved hjelp av erfaring basert på målinger, egenskaper og kvalitetene i hvert eneste skipar – det er ikke uten grunn at vi hver eneste uke gjennom vinteren reiser ut til leverandørene for å sortere igjennom hva vi ønsker å ha i butikken.

Dette gir deg som kunde en trygghet på at det du finner hos oss allerede har vært igjennom en nøye utplukkingsprosess før skiene er her.

Vi tar imot kontinuerlige skibestillinger fra våre kunder med til våre forhandlere. Skiene blir grundig plukket og målt, før de deretter sendes til Milslukern, klare for henting etter ønsket slip eller behandling.

Hos Milslukern finner du et utvalg med en kvalitet få butikker i Norge kan matche

Hvordan finner vi DINE ski?

Når du som kunde kommer til oss, starter vi alltid med å kartlegge behovet. Dette baserer seg på informasjonen du oppgir til oss – og ikke minst, basert på hva du har i en eventuell skipark fra før av, og trenger for at du skal få en komplett oversikt. Vi kommer deretter med innspill og våre anbefalinger til deg, på alt fra hvilke ski du bør ha – til hvilken slip som bør være på skien. Dette gjør vi enten du skal ha et par ski for de rolige koseturene i marka, eller om du konkurrerer på øverste nivå i Norge.

Når vi har funnet aktuelle skipar blir disse nøye oppmålt, og skiens egenskaper blir gjennomgått. Dette involverer ofte at denne prosessen blir gjort på mange par med ski, før vi står igjen med akkurat det paret du ønsker, og vi mener er best.

Ulike trykksoner

Det vanlige i sportsbutikker er å bruke måleapparat som måler høyde og lengde på smøresonen. Det gjør også Milslukern. Men vi gjør så mye mer enn det. Hos oss er det en opplevelse i seg selv å handle ski.

-Det holder ikke å bruke måleapparater alene når målet er å finne optimale skipar. Ulike trykksoner fungerer optimalt på forskjellige snøtyper. Trykksonene og skienes stivhet skal også skille seg for de enkelte føretyper. Skimerkene har dessuten produksjoner som varierer i hvor de er best fra år til år. Det er her vi kan tale om spisskunnskap som bare kommer gjennom testing og erfaring. Opplæring er en ting, men egenerfaringer og utveksling av kunnskap og erfaring er minst like viktig.

Stolt over posisjonen

Vi har en ambisjon om å levere de beste skiene til våre kunder og bruker mye ressurser for å være i stand til det. Vi er stolte over posisjonen vi har i langrenns-Norge. Vi besøker skifabrikkene flere ganger i året for å plukke ut de beste skiene. I butikken bruker Milslukerns eksperter sin kompetanse til å finne de rette skiene til deg.

Har du hørt om våre suksessrike sliper?

Milslukern er kjent for sine sliper som har prestert på øverste nivå i en årrekke. Øyvind Sandbakken som utvikler og setter sliper hos oss, er en guru innenfor dette faget, og setter alltid kvalitet øverst i jobben han gjør. Vi har et bredt utvalg med sliper som gir mange muligheter i å skreddersy en skipark for alle de fører man måtte møte på. Slip er avgjørende for at en ski presterer på beste nivå, og kvaliteten på denne er ekstremt viktig.

Når skiene er funnet og slipt, har vi også muligheten til å bistå med prepping av skiene. Dette går ut på å gi skiene den beste starten på sitt liv som overhodet mulig. Her involverer det varmeskap, gliding og de viktige prosessene som skal til for at skiene kan bli best mulig.

Slip er avgjørende for at en ski presterer på beste nivå, og kvaliteten på denne er ekstremt viktig.

Målet er nådd

Ved utlevering av skien blir det gjennomgått med deg som kunde hvordan de praktiske tingene ved skien fungerer, slik som bl.a. binding, hvordan du kan ta vare på skien best mulig og generelle tips som kan være nyttige for deg.

Vi hjelper også selvsagt til med utvelgelse av staver, og ikke minst en av de aller viktigste tingene: skisko. Her har vi et bredt utvalg fra alle de store leverandørene, slik at du har mulighet til å prøve og kjenne på hvordan de forskjellige skoene oppleves på foten. Skisko er viktig å bruke litt tid på, da vonde skisko kan ødelegge mange flotte skiturer!